Direktlänk till inlägg 5 mars 2015
Kyckling kebab 4 per
3 st kycling bröst fileer
1 krm timjan
1 krm dragon
1/2 krm chili pulver
1 krm vitlökspulver
salt
peppar
1 dl matlagnings vin (vitt)
3 st Stora kolrabbi
Till såsen behövs
4 dl creme frech
3 st vitlöks klyftor
salt
peppar
3 st persilje stjälkar
Gör en marinad av kryddorna och till sätt vinet i marinaden
Lägg kyckling fileerna i en plast påse häll sedan i marinaden i påsen med fileerna knyt ihop påsen ordentlikt
Knåda runt marinaden så kryddorna kommer in i fileerna låt sedan dem vila ca en timme Under tiden så kan ni göra
pomesen av kol rabbin
Börja med att skala rabbin ordentligt (ev skal kan bli beska )
Skär sedan stenger i ca 1cm i fyrkant Lägg dem sedan på en plåtoch krydda med salt
Ställ in plåten (långpannan) i ungnen på 220-250grader i ca 20-30min
Under tiden som kolrabbin är i ungnen så ta kycklingen (fileerna) och lägg dem på epp skärbräde
Skär sedan fileerna i tunna skivor och stek dem med marinaden Var försiktig så inte fileerna bränns
Vänd kycklingen så att ni ser att den blir ordentligt stekt
När kycklingfileerna är klara så lägg dem i en ungnsform
och ställ den under plåten med kolrabbi så håller den sig varm
Nu kan du göra såsen
Ta crem frechen och häll den i en skål Ta sedan Vitlöks klyftorna och skala dem
Riv sedan ner vitlöken 1 klyfta i taget smaka sen av ( smaken på löken försterks när man river den)
När ni är nöjad med vitlök så Finhacka persiljan och lägg den i skålen blanda mycket väl
Krydda sedan med salt och peppar efter behov
Servera sedan med pita bröd och en grönsallad och råa rödlöksringar
(Man kan om man vill ha lite Beanese om man vill)
Jag hoppas att det kommer väl smaka och önskar er en GOD SPIS
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|