Direktlänk till inlägg 18 februari 2015
Hambörgare med ungsbakad klyft potatis
För 4 pers
8 st Toast bröd
600g Köttfärs(eller blandfärs)
1 st Rödlök
Salt,svartpeppar
1 msk Tomat ketchup
1 Ägg
8 st Stora potatisar
1 dl Matolja
Gör så här
Ta potatisen och skär dem i klyftor och lägg dem sedan på en långpanna
Krydda med Salt,peppar,lite dragon och chili
Ställ långpannan i mitten av ungnen på 250grader i ca25- 35min
Ta och skala löken Fin hacka sedan löken och lägg den i en bunke ihopp med färsen
Knäck i ägget och krydda med salt,peppar Lägg i ketchupen och blanda sedan mycket väl
Ta en stor sked och klicka upp 4st stora delar av färsen Rulla sedan färsen till stora köttbullar
Lägg dem på ett bakplåts papper och platta sedan ut till lagom stora burgare
Stek burgarna med lite matfett (det behövs inte så mycket matfett eftersom färsen är fet i sig )
När burgarna är klara så ta Toast bröden och rosta dem i ungnen Skär sedan bort kanterna
Använd sedan brödet som botten och topp på burgaren
Jag hoppas att det smakar och att ni får en god mat upplevelse med min burgare
God spis
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 | 5 | 6 | 7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 | 13 | 14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 | 19 | 20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
||||
|