Direktlänk till inlägg 18 februari 2015
För 4 pers
800g benfri kotlett i bit( jag köpte min på NETTO i Mjölby 30kr per kg)
Salt,svartpeppar,basilika,vitlök,chili
3 dl Rödvin
ca 5 dl vatten
1 st gullök
Gör så här
Ställ ungns temp på 175grader
Tag sedan kotlett bite och gnid in kryddorna så att det blir riklikt med kryddor på hela kotletten
Stek sedan kotletten i stekpannan så den får en fin stekyta på alla sidor
Lägg sedan kotletten i en stekgryta med lock töm på vinet och vattnet på kotletten
Ställ stekgrytan (med locket på) i nedre delen av ungnen på gallrett
Låt sed tillagas i ca 4-5 tim
Under tiden kan du göra en sallad
När kotletten är klar så ta ur den ur grytan och lägg den på ett skär bräde
Ta sedan två gafflar och dela på köttet
Servera sedan med Pita bröd Ajvar och gräddfil Mycket gott
God spis
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 | 5 | 6 | 7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 | 13 | 14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 | 19 | 20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
||||
|