Direktlänk till inlägg 18 februari 2015
Rödbets biffar med ungsbakade rotfrukter och grönsaker
För 4 pers
500-600g blandfärs
2 st Rödbetor (kokta)
salt,svartpeppar Timjan,salladskrydda
1 st Rödlök
1 st Ägg
1 msk ströbröd
Rotfrukter,Kolrabbi,sötpotatis(eller vanlig potatis)morötter,lök,palsternackal
Till såsen
5 dl grädde (eller mjölk)
1 buljongtärning(kött)
1 msk Majsena stärkelse
Gör så här
Skär upp och skala alla grönsakerna lägg dem sedan på en långpanna Krydda med salt peppar lite salladskrydda,timjan häll på ca 4 dl vatten
Ställ sedan långpannan i mitten på ungnen i 225grader i ca 20min
Under tiden så kan du göra biffarna
Ta färsen och blanda den med Ägg finhackad lök,fin hacka sedan rödbetorna och lägg i
Blanda allt väldigt noga krydda sedan efter behag med salt,peppar ,timjan
Blanda i ströbrödet och blanda väl
Gör sedan som köttbullar som du sedan plattar ut till lagom stora biffar
Stek på låg värme så att de inte blir brända
Ta sedan skyn från biffarna och häll den i en kastrull
Lägg i buljongtärningen låt koka upp
Häll sedan på grädden smaka av och red upp med Majsena
Hoppas att det kommer smaka så jag önskar en God spis
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 | 5 | 6 | 7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 | 13 | 14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 | 19 | 20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
||||
|