Direktlänk till inlägg 18 februari 2015
För 4 per behövs
4 st Kycklings fileer
2 st Stora bakpotatis
ca 1kg rotfrukter,gönsaker
t,e,x Morötter,palsternacka,brockoli,kolrabbi,sparris,
champinjoner,rödlök
salt svartpeppar,salladskrydda,mynta,dragon chillipeppar,vitlökspulver
Gör så här
(Sätt på ungnen på 225grader)
Krydda kycklings fileerna med salt,peppar,mynta,chili,och vitlöks pulver
Lägg fileerna i en stekpanna med mycket margarin
stek på båda sidorna så det blir en fin stek yta
Skär sedan upp grönsakerna i lagom stora bitar
lägg allt sammans på en långpanna Krydda med lite dragon och salladskrydda
Ta sedan Bakpotatisen Skär den i 1cm tjocka skivor
Lägg sedan potatisen på grönsakerna och krydda salladskrydda på båda sidorna av potatisen
Häll på ca3-4dl Vatten på långpannan
Plasera långpannan i nedre delen av ungnen
Ta sedan fileerna lägg dem på ungs gallret plasera sedan gallret med fileerna ovanför långpannan i ungnen
Låt det sedan till redas i ca 40min
Klart att servera då grösakerna och kycklingen är klara samtidigt
När du sedan gör såsen så gör du så här
Ta den fond som blir i långpannan efter grönsakerna och sila av den ordentligt
Häll på grädde (eller mjölk det går lika bra)
Låt koka upp krydda med salt,peppar,dragon och lite chili
Smaka av och red såsen med Majsena
Hoppas att det kommer att smaka och jag önskar er alla en God spis
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 | 5 | 6 | 7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 | 13 | 14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 | 19 | 20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
||||
|