Direktlänk till inlägg 19 februari 2015
Kyckling file med kinaris och kantarellsås
För 4 pers
4 st Kycklingfileer (900g köpte på Willys 29,90)
3 dl Matris
7 dl vatten
2 dl frysta ärtor,majs,paprika(bland påse willys 1kg för 17kr)
1 burk med kantareller (10 kr NETTO)
salt,svartpeppar,chili,vitlökspulver,paprika,mynta
2 st grönsaks buljong tärningar
1 st chalottenlök
Gör så här
Börja med att krydda kycklings fileerna
lågg dem i en het stekpanna
stek båda sidor ordentlikt så det är en fin stekyta på dem
lägg sedan fileerna i en ungs form töm i lite vatten i botten av formen
Ställ sedan formen i ungnen på 225-250grader i ca 25-30min
Under tiden så koka riset
Ta 3 dl ris och 7 dl vatten lägg i en buljong tärning
låt stjuda i ca20min under lock
såsen gör du så här
Ta en kastrull och lägg i 25g margarin
Låt margarinet smälta
Ta kantarellerna och fin hacka dem ihopp med löken
Lägg alltsammans i kastrullen låt det sedan brynas lite innan du slår i grädden
Låt sedan såsen koka upp krydda med salt,peppar efter behag
Servera sedan med lite tomater och gurka, lite paprika
Hoppas att det kommer att smaka och jag önskar en God spis
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 | 5 | 6 | 7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 | 13 | 14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 | 19 | 20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
||||
|