Senaste inläggen
Hambörgare med ungsbakad klyft potatis
För 4 pers
8 st Toast bröd
600g Köttfärs(eller blandfärs)
1 st Rödlök
Salt,svartpeppar
1 msk Tomat ketchup
1 Ägg
8 st Stora potatisar
1 dl Matolja
Gör så här
Ta potatisen och skär dem i klyftor och lägg dem sedan på en långpanna
Krydda med Salt,peppar,lite dragon och chili
Ställ långpannan i mitten av ungnen på 250grader i ca25- 35min
Ta och skala löken Fin hacka sedan löken och lägg den i en bunke ihopp med färsen
Knäck i ägget och krydda med salt,peppar Lägg i ketchupen och blanda sedan mycket väl
Ta en stor sked och klicka upp 4st stora delar av färsen Rulla sedan färsen till stora köttbullar
Lägg dem på ett bakplåts papper och platta sedan ut till lagom stora burgare
Stek burgarna med lite matfett (det behövs inte så mycket matfett eftersom färsen är fet i sig )
När burgarna är klara så ta Toast bröden och rosta dem i ungnen Skär sedan bort kanterna
Använd sedan brödet som botten och topp på burgaren
Jag hoppas att det smakar och att ni får en god mat upplevelse med min burgare
God spis
För 4 per behövs
4 st Kycklings fileer
2 st Stora bakpotatis
ca 1kg rotfrukter,gönsaker
t,e,x Morötter,palsternacka,brockoli,kolrabbi,sparris,
champinjoner,rödlök
salt svartpeppar,salladskrydda,mynta,dragon chillipeppar,vitlökspulver
Gör så här
(Sätt på ungnen på 225grader)
Krydda kycklings fileerna med salt,peppar,mynta,chili,och vitlöks pulver
Lägg fileerna i en stekpanna med mycket margarin
stek på båda sidorna så det blir en fin stek yta
Skär sedan upp grönsakerna i lagom stora bitar
lägg allt sammans på en långpanna Krydda med lite dragon och salladskrydda
Ta sedan Bakpotatisen Skär den i 1cm tjocka skivor
Lägg sedan potatisen på grönsakerna och krydda salladskrydda på båda sidorna av potatisen
Häll på ca3-4dl Vatten på långpannan
Plasera långpannan i nedre delen av ungnen
Ta sedan fileerna lägg dem på ungs gallret plasera sedan gallret med fileerna ovanför långpannan i ungnen
Låt det sedan till redas i ca 40min
Klart att servera då grösakerna och kycklingen är klara samtidigt
När du sedan gör såsen så gör du så här
Ta den fond som blir i långpannan efter grönsakerna och sila av den ordentligt
Häll på grädde (eller mjölk det går lika bra)
Låt koka upp krydda med salt,peppar,dragon och lite chili
Smaka av och red såsen med Majsena
Hoppas att det kommer att smaka och jag önskar er alla en God spis
Torsdag. Boritos med ostoch tomat sås
4pers
Det som behövs är
8 st tortilla bröd
359-400g tacofärs (färsen måste vara kall Jag sparade lite från i tisdags )
200g mosarella ost (riven)
200g riven ost (valfri)
1/2 gullök
Till såsen
250g Krossade tomater
5 dl grädde
1/2krm Timjan
1/2krm Basilika
salt & peppar
150-200g riven ost
Gör så här
Ta tortilla brödet
Lägg sedan på tacofärs (ca 1-2 matskedar)
ta sedan lite riven ost och lök
Rulla ihopp och se till att kanterna blir täta
Gör seda så med alla tortilla bröd
Lägg dem sedan i en ungsform
Gör såsen så här
Häll grädden,Timjan,Basilikan och de krossade tomaterna i en kastrull
Låt det koka upp
Lägg sedan i osten och låt sedan såsen skjuda i ca2-3min
Krydda på med salt och peppar (efter behag)Smaka av
Häll sedan såsen över borritosarna
Lägg på Mozarella osten över borritosarna
Ställ sedan i formen i ungnen (på 220-250grader) i ca 15min
Serveras med en färsk grön sallad (gurka,tomat,majs,paprika)
Låt väl smaka och God spis
Panerad sejfile med Skagenremolad och potatis mos
4 st sejfile
3 dl ströbröd
2 st Stora ägg
salt peppar
1 krm torkad dill
8-10 potatis (medel stora)
Börja med att skala potatisen
Skär sedan potatisen i mindre bitar (kok tiden blir kortare )
Blanda sedan strö brödet och kryddorna samt dillen i en skål ( eller djup tallrik)
Knäck seda äggen i en djup tallrik (vispa med en gaffel)
Panera sedan fisken (doppa den först i ägget sedan i ströbrödet)
stek på medelvärme i ca 3-4min på varje sida
Potatis moset brukar jag mosa med smöret och grädden för att få det så luftigt som möjligt
krydda efter behag
Skagenremoladen
5 dl crame frech
2-3 msk Majonäs
1 tsk fransk senap
200g räkor
2-3 st krabstick
1 liten chalottenlök
4-5 färska champinjoner
2 krm dill
salt och peppar
Gör så här
Hacka löken och champinjonerna
Skär krabsticken i små bitar
Blanda sedan crame frechen,fransk senap och majonäsen
lägg sedan i Champinjonerna,löken,räkorna,krabsticken och dillen
Blanda mycket väl Krydda sedan med salt och peppar efter behag
Hoppas det smakar
800g blandfärs
Taco krydd blandning
Grönsaker efter behag
Bryn färsen i hopp med kryddorna
Servera sedan med färska grönsaker
Detta behöver du
1st Falukorv ring(ca800g)
1, Rödlök
3 msk tomat pure
2 sr skjälkar persilja
1/2 krm timjan
Salt och peppar
3 dl Basmat ris
6,5dl vatten
1 st gransaks buljongtärning
Börja med att koka riset
Medans riset kokar så börja med att skära upp falukorven i tärningar (ca 1cm stora)
Hacka sedan löken och persiljan
Bryn på löken och persiljan i stekpannan och häll sedan i det i en kastrull i hopp med korven
Lägg i lite margarin och låt korven och löken,persiljan blandas ordentligt
Töm på lite grädde (ca 2-3dl)Lägg i tomatpuren och kryddorna låt det skjuda en stund
( 7-10min) på låg värme
Nu borde även riset vara klart så det är bara att servera och äta med behag
Hoppas att det smakar och God spis
Fläskstek med kokt potatis och gräddsås
4 pers
1 st Skinkstek (ca 1,3kg)
1 krm timjan
1 krm basilika
1 krm grovmalen svartpeppar
1,5 krm Salt
Ungstemp 200-220 grader
Gör så här
Blanda alla kryddor i en skål
Gnid sedan in kryddorna i steken se till att hela steken får ordentligt med kryddor
Stek sedan steken i en stekpanna så den får en fin stek yta på alla sidor
Lägg sedan steken i en ungsform ta stek fettet och häll ner det i formen Töm sedan
på lite vatten (ca 3-5dl) i botten på formen
Låt sedan steken till lagas i ca 45-50min (beroende på ungn)(steken skall då holla en temp på 73-75 grader i mitten)
När steken är klar så ta fonden som är i ungsformen
Häll den i en kastrull och låt den koka upp
Häll sedan på grädde låt den koka i ca 1-2 min
Krydda med salt och peppar efter behag
Låt det väl smaka och God spis
Rökt fläskfile med Potatis gratäng
1 st rökt fläskfile (jag köpte min på( Netto 49,90kg Mycket pris värt)
10-15 Medel stora potatis
5 dl Grädde
250g riven mozarella ost
3 st Skjälkar persilja
3 st Vitlöks klyftor
1 st Liten rödlök
1 krm grovmalen svartpeppar
Gör så här
Börja med att skala potatisen och skär den i lagom tunna skivor
sätt ungnen på 220-240 grader
Hacka sedan vitlöken,rödlöken,och persiljan
Blanda alltsamman i en ungsform strö på lite svartpeppar
Häll sedan på grädden (ca 3-3,5dl )
Ställ in den i ungnen och låt den tillagas i ca 30-45 min (beroende på ungn )
När den är klar så ska den vara krämig och potatisen ska vara mjuk
Ta ut gratängen och lägg på mozarella osten och ställ sedan in den i ungnen igen tills osten fått färg
(Serveras varm)
Skär upp den rökta filen och servera den med potatis gratängen och en liten grön sallad
Smaklig måltid och God spis
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|