Direktlänk till inlägg 4 februari 2015
Tisdag, Baconlindad kycklingfile Med pilaffris och skivade coctail tomater
2 st stora kycklingfiler
300g (2paket) bacon
3 dl, Basmat ris
7,dl Vatten
1,st Grönsaksbuljong tärning
1 dl,Gröna ärtor
1,st Chalottenlök
1,st röd chili
4,st Stora champinjoner
3,st coctailtomater
Du börjar med att dela på kycklingfilerna Skär dem längst med så det blir två lika stora bitar
Krydda sedan filerna (lite salt,tänk på att baconet också avger sälta peppar,basilica
,timjan )Lägg filerna i stekpannan och stek tills det är fin stek yta på båda sidor
Ta sedan baconet och linda in filerna
Lägg sedan filerna i en ungnsfast form med lite olja och vatten i botten
ställ in i undre delen av ungnen på 220grader i ca 35-40 minuter
Under tiden så koka riset och lägg ner buljong tärningen i riset
Under tiden som riset kokar så Hacka chalotten löken
Kärna ur och hacka chilin
skölj av och hacka champinjonerna
Ta sedan chilin,löken och champinjonerna och lägg dem i en stekpanna på hög värme
fräs på dem ordentligt så löken och champinjonerna får färg
Ta sedan Ärtorna och lägg dem i ris kastrullen Vänta sedan tills riset är klart
Blanda sedan i Chilin,champinjonerna och löken med riset Smaka av och krydda om så behövs
Sås är vad man vill ha Jag brukar ta skyn från kycklingen och sila av den sedan slå i lite grädde
Krydda på med peppar lite mynta och dragon och sedan reda av den så den blir lite stabbigare
Jag hoppas att det låter er väl smaka och GOD SPIS påer
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 | 5 | 6 | 7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 | 13 | 14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 | 19 | 20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
||||
|